Informatie
Ingrediënten
Paksoi wordt ook wel de selderijknol genoemd, omdat de witte stengels van de plant veel weg hebben van selderij. Ook bestaan er vele varianten van deze Aziatische groenten, zoals mini-paksoi. De witte stengels van de plant kun je ook eten en zijn het lekkerst als ze worden gebakken of gestoofd.
Paksoi kun je in de koelkast enkele dagen bewaren.
Ingredienten:
600 gram aardappelen in schijfjes
800 gram paksoi
500 gram gehakt
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook
100 gram kaas
2 el olie
peper/zout/kerriepoeder
Paksoi ovenschotel
bereidingswijze:
1. Fruit de ui en de knoflook in een pan en doe vervolgens het gehakt erbij. Was de paksoi , snijd fijn en bak het in ca. 5 minuten beetgaar.
2. Leg op de bodem van een ovenvaste schaal de aardappelschijven en hier bovenop het gehakt, paksoi en weer een laag aardappelschijven. Strooi de kaas eroverheen n en in een voorverwarmde oven op 180 graden zetten voor ca 20 minuten.
Eet smakelijk!
« Terug naar: Recepten