Palmkool met gnocchi
Palmkool met gnocchi

Informatie

Hoofdingrediënt:
Palmkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Vul een grote kookpan met heet water en breng het water met de deksel op de pan aan de kook. Verhit ondertussen de koekenpan met een scheutje olie en bak het spek en de ui totdat de ui zacht is. Voeg de knoflook toe en bak deze mee. Voeg een klont boter en een klein scheutje olijfolie toe en doe de in reepjes gesneden palmkool in de pan. Zet het vuur hoog en roer alles voorzichtig door. Voeg de bouillon toe en kook op middelhoog vuur verder, totdat het vocht bijna verdampt is en de palmkool zacht is en nog een lichte bite heeft. Kook ondertussen de gnocchi gaar in de kookpan, volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de gnocchi af en voeg het toe aan de palmkool en de spekjes. Roer alles door elkaar en bak het nog even door, totdat de gnocchi licht begint te kleuren.

Ingrediënten voor 4 personen:
150 g pancetta of ontbijtspek, in repen gesneden
1 ui, fijngesneden
1 tn knoflook, gehakt
800 g palmkool, in reepjes gesneden
300 ml groentebouillon
500 g gnocchi
Stukje Parmezaanse kaas
peper / zout



« Terug naar: Recepten