Informatie
Ingrediënten
Tijdens de 19e eeuw werd palmkool veel geteeld in Nederland. Later trok boerenkool alle belangstelling, waardoor de palmkool werd 'vergeten'. Echter is de groente sinds een paar jaar weer verkrijgbaar in Nederland.
De nerven van het blad kunnen erg hard zijn. Het beste kun je deze verwijderen.
Palmkool kun je een paar dagen in de koelkast bewaren. Het blijft het beste houdbaar, wanneer je de bladeren oprolt in een vochtige krant.
Palmkool stamppot
'Bereidingswijze:
1. Verwijder de nerven uit de palmkool en hak de bladeren fijn. Kook deze met de geschilde en klein gesneden aardappelen.
2. Schud het af als alles gaar is en stamp het onder elkaar met melk en boter. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en tijm.
3. Roer de grof gehakte cashewnoten eronder en schep alles op een ovenvaste schaal. Leg hier de plakken brie op en zet de schotel ca 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Ingredienten voor 4 persone:
600 gram palmkool
700 gram aardappelen
2 tl tijm
125 gram brie
75 gram cashewnoten
50 gram boter
100 ml melk
« Terug naar: Recepten