Informatie
bereidingswijze:
Was de courgettes , snijd de boven-en onderkant eraf en snijd ze vervolgens met behulp van een spiraalsnijder of dunschiller in lange slierten. Bak de spekblokjes krokant in een hapjespan . Schep de krokante spekblokjes eruit en zet deze even apart in een schaaltje. Laat het spekvet achter in de pan. Verhit het spekvet opnieuw en bak hierin de ui zacht. Voeg de knoflook en kastanjechampignons toe en bak deze 2-3 minuten mee. Schenk de kokosmelk over het gerecht en breng het geheel aan de kook . Laat 1-2 minuten doorkoken. Verhit in de tussentijd 1 el. kokosolie in een wok of andere hapjespan en bak hierin de courgetteslierten in enkele minuten beetgaar. Haal de pan van het vuur zodra er vocht uit de slierten begint te komen. Voeg de oregano ,tijm en appelazijn toe aan de champignons en pureer tot een dikke saus met behulp van een staafmixer. Meng de champignonsaus door de courgettepasta en garneer met de krokante spekblokjes.
Ingrediënten:
4 courgettes
400 g spekblokjes
2 uien , gesnipperd
4 tenen knoflook
500 g kastanjechampignons
300 ml kokosmelk
2 el. gedroogde oregano
2 el. gedroogde tijm
2 el. appelazijn
2 el. kokosolie
« Terug naar: Recepten