Informatie
Hoofdingrediënt:
Rucola-bio-per 100 gram
Tuinbonen-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Tuinbonen
Gelegenheid:
Gemakkelijk
Seizoen:
Zomer
- 500 gram tuinbonen (gedopt)
- 300 gram pasta zoals schelpjes of orecchiette
- 4 eetlepels olijfolie
- 50 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 2 citroenen, sap uitpersen
- paar takjes bonenkruid
- 100 gram rucola
Blancheer de tuinbonen kort (1 a 2 minuten). Dubbeldop ze eventueel (na het blancheren het velletje verwijderen)
Kook de pasta beetgaar.
Meng in een kom de olijfolie, geraspte kaas, citroensap, fijngesneden bonenkruid en breng op smaak met peper en zout. Kook eventueel de tuinbonen nog heel even mee met de pasta om weer warm te worden.
Giet de pasta met de tuinbonen zeer goed af. Meng het nu door het olijfoliemengsel en hussel het een aantal keren goed door om alles goed te mengen. Voeg de rucola toe en hussel alles nog een paar keer goed en dan is het klaar om op de borden te scheppen. Eet smakelijk!
« Terug naar: Recepten