Informatie
Hoofdingrediënt:
Pastinaak-Bio
Personen:
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een lage ovenschaal in met een klein beetje olijfolie.
- Schil de pastinaken en snij ze in gelijke blokjes van ongeveer een centimeter
- Leg de blokjes pastinaak in de ovenschaal en meng het geheel met olijfolie & honing (ongeveer 2 eetlepels van beide of meer) naar smaak.
- Rooster de blokjes pastinaak in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten goudbruin.
- Rasp ondertussen de parmezaanse kaas, verbrokkel de geitenkaas & hak de walnoten grof.
- Kook, na ongeveer 20 minuten oventijd, een liter water en maak hier de bouillon van.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan, voeg de rijst toe en roer totdat alle korrels glazig zijn.
- Schep nu, soeplepel voor soeplepel, de groentebouillon bij de risottorijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een soeplepel groentebouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten.
- Voeg, als de risotto gaar is, de parmezaanse kaas toe en roer goed door.
- Haal ondertussen de pastinaak uit de oven.
- Haal de pan met risotto van het vuur en voeg de blokjes pastinaak toe en de helft van de walnoten & geitenkaas.
- Roer het geheel nog even goed door en verdeel de pastinaak risotto over vier borden.
- Strooi de rest van de walnoten & geitenkaas over de borden. Bon appetit!
Ingrediënten:
300 gram Risotto
« Terug naar: Recepten