peen mosterdsoep met kaaskrokantjes
peen mosterdsoep met kaaskrokantjes

Informatie

Hoofdingrediënt:
Winterpeen-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Soep
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Was de bospeen en verspreid over een ovenplaat. Rooster de peen circa 20 minuten totdat ze beginnen te kleuren.

Zet een grote pan op het vuur en verhit een laagje olie.

Bak de ui, pastinaak en knolselderij circa 10 minuten en roer af en toe door.

Haal de bospeen uit de oven en snij ze voorzichtig in stukjes (makkelijker met fijnmalen). Voeg de bospeen toe aan de pan.

Blus het geheel af met de chardonnay. Roer 2 minuten door en voeg vervolgens het bouillon toe. Laat het geheel 30 minuten koken. Maal de soep tot een gladde massa met de staafmixer of een keukenmachine. Meng de mosterd door de soep. Voeg de room toe aan de soep en meng goed door. Breng de soep op klaar met peper en zout.
Kaaskrokantje
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg bakpapier op een ovenplaat. Maak rondjes met de geraspte kaas en strooi hier wat peper en zonnebloempitten overheen. Bak de kaaskoekjes in de oven. Houdt ze goed in de gaten, want het gaat erg snel. Haal ze eruit als ze beginnen te kleuren en laat ze afkoelen.

Ingrediënten

Soep
500 gram bospeen
800 ml groente/kippen bouillon
150 gram ui fijngesneden
100 gram pastinaak fijngesneden
400 gram knol selderij in blokjes
150 ml chardonnay
350 ml room
2 el dijon mosterd
olie/zout/peper

Kaaskrokantje

Oudekaas geraspt
handje zonnebloempitten


« Terug naar: Recepten