Informatie

Hoofdingrediënt:
Bietenmix-bio-los chioggia biet-BIO gele biet-BIO Kaasje-fete-a-chevre-bio geit a la fetakaas Rode biet-BIO snijbiet-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch, Hapjes
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Rode biet
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

Ingrediënten

· Bieten
· Fetakaas
· Bladerdeeg
· Snijbiet

Bladerdeeg van Roomboter 6 plakjes
3 middelgrote bieten (maakt niet uit welke soort of een combinatie van)
5 stelen snijbiet met blad
handjevol walnoten
plusm 80 gram Feta kaas (fete a chevre van Bio Boerderij Van Dillen)
Olijfolie
Zout en peper

Leg de plakjes bladerdeeg met de randjes een heel klein beetje over elkaar en maak ze aan elkaar vast (bijv door er met een vork over te gaan) Schil de bietjes en snij ze in dunne schijven en leg deze op het deeg. Snij de feta kaas in blokjes en leg deze tussen de bietjes, leg de stukjes snijbiet tussen de bietjes voeg het blad eventueel iets later toe dan de stengels, strooi er de stukjes walnoot overheen. Peper en zout erover heen malen.
Dan olijfolie erover schenken plus 3 eetlepels.
Zet de taart plusm 20 minuten in de oven. 
De bietjes kunnen eventueel voorgegaard worden maar dat hoeft niet!

« Terug naar: Recepten