Informatie

Hoofdingrediënt:
Pompoen -BIO
Personen:

Ingrediënten

· Pompoen 600 gram
· Roomkaas 600 gram
· Bastognekoeken 200 gram
· Suiker 150 gram
· Roomboter 75 gram
· Eieren 2x
· Eierdooier 1x
· Maizena 1tl
· Koekkruiden 3x
· Vanille-extract 1tl

  • pompoen (ca. 600 gram)
  • 600 gram roomkaas
  • 200 gram Bastogne koek/wij gebruiken ook de speculaas koekjes van Billy's Farm verkrijgbaar bij jouw natuurvoedingswinkel in de buurt
  • 150 gram suiker
  • 75 gram roomboter (ongezouten)
  • 2 eieren (middel)
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel maizena
  • 3 theelepels koekkruiden
  • 1 theelepel vanille extract
  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Schil en snij de pompoen in stukjes. Rooster de pompoen vervolgens ca. 30 minuten op een bakplaat in de oven.
  • Doe de geroosterde pompoen vervolgens in een keukenmachine en mix het glad. Voeg indien nodig een eetlepeltje water toe. Laat afkoelen.
  • Voor dit recept heb je 300 gram pompoenpuree nodig. Weeg de puree af en gebruik 300 gram voor dit recept. Wat je meer hebt kun je eventueel invriezen en voor een ander gerecht gebruiken.
  • Zet de oven dan op 150 graden (boven- en onderwarmte).
  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de vorm in.
  • Verkruimel ondertussen de Bastogne koeken en smelt de roomboter.
  • Schep de gesmolten roomboter door de verkruimelde Bastogne koek en schep dit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan.
  • Klop de roomkaas kort luchtig met een handmixer, voeg de suiker, vanille extract, koekkruiden, pompoenpuree en de maizena 1 voor 1 toe en klop steeds heel kort door elkaar.
  • Voeg dan de eieren en de eidooier 1 voor 1 toe en klop dit ook kort door het beslag.
  • Giet het beslag op de bodem en zet het geheel in de oven voor ongeveer 50-55 minuten tot de pompoen cheesecake gaar is.Zet eventueel een bakje water onder op de oven (alvast tijdens het voorverwarmen) om te voorkomen dat de cheesecake inscheurt. 
  • Laat de pompoen cheesecake daarna in de oven volledig afkoelen en zet hem daarna in de koelkast.
  • Verdeel er ter decoratie nog wat extra verkruimelde Bastogne koek over of toefjes slagroom. Eet smakelijk!

« Terug naar: Recepten