Prei a la crème
Informatie
Hoofdingrediënt:
Prei - BIO -los
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Prei
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Zomer, Herfst
Bereidingswijze:
Snij de prei fijn en was deze goed. Kook de gesneden prei beetgaar in circa 12 minuten. Smelt de boter in een pan, zonder te laten kleuren en voeg de bloem toe: goed roeren tot een gladde roux en dan zo'n 3 minuten zachtjes laten garen. Voeg vervolgens in delen de melk en room toe en breng op smaak met de kruiden. Laat de saus even doorkoken. Giet de prei af en meng deze met de roomsaus.Ingrediënten voor 4 pers:
800 gram prei
15 gram boter
15 gram bloem
100 ml melk
100 ml kookroom
zout/peper/nootmuskaatTip: Ouderwets lekker met gekookte aardappelen en een gehaktbal
« Terug naar: Recepten