Prei-mosterdsoep
Informatie
Hoofdingrediënt:
Prei - BIO -los
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
De gesnipperde ui en fijngesneden en gewassen
prei aanfruiten in de boter. Deze afblussen met de kippenbouillon. De geschilde
en in kleine blokjes gesneden aardappels toevoegen en het geheel zo’n 30
minuten laten pruttelen. Roer de mosterd erdoor en pureer het geheel met de
staafmixer. Voor het serveren de room erdoor roeren.
Ingrediënten:
2 dikke staven prei
1 ui
2 kleine aardappelen (kruimig)
1 l kippenbouillon
3 el mosterd
50 ml room
30 g boter
peper en zout
« Terug naar: Recepten