Prei op Siciliaanse wijze
Informatie
Hoofdingrediënt:
Prei - BIO -los
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Prei
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Verdun de azijn met 2 el water en breng dit aan de kook met de rozijnen. Voeg het suiker toe, rasp de sinaasappelschil en voeg het sinaaasappelrasp én het sap van de sinaasappels toe. Snijd de prei in niet te grove stukken en kook deze in ca. 10 minuten gaar in een pan met een bodempje water. Giet de prei af en meng deze in een kom met het azijnmengsel en strooi de gebruineerde pijnboompitten erover. Laat het gerecht afkoelen en serveer het een beetje lauw.Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg prei
1 el rozijnen
4 el azijn
2 el suiker
2 sinaasappels
2 el pijnboompitten
zout / peper
Tip: heerlijk met
aardappelen en een varkensoester
« Terug naar: Recepten