Informatie
Ingrediënten:
1 kg prei
800 gr aardappelschijven
500 gr gehakt
1 ui
50 gr boter
4 tomaten
Peper, zout, kerrie en tijm
Voor de saus:
50 gr boter
50 gr bloem
500 ml melk
100 gr kaas
Bereidingswijze:
Snij de prei in ringen en was deze goed. Bak het gehakt,de aardappelschijven, uienblokjes en preiringen in de boter. Breng het op smaak met de kruiden en doe alles in een beboterde ovenvaste schotel. Leg hierop de tomatenschijven .
Saus: smelt de boter in een pan en doe hier de bloem bij. Laat dit zo’n 3 minuten rusten. Roer er de melk bij totdat er een gladde saus ontstaat. Meng de kaas er doorheen en schenk de saus over het gerecht . Zet dit vervolgens voor ca 30 minuten in een voor verwarmde oven op 180 graden.
Bereidingstijd ca 50 minuten
« Terug naar: Recepten