Informatie

Hoofdingrediënt:
Prei - BIO -los Preistammetje-wit-bio
Personen:
3-4
Categorie:
Bijgerecht, Lunch, Hapjes
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Prei
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter


Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Snij de prei stammetjes dwars doormidden (was de stammetjes) of in ringetjes en kook/blancheer de preistukken kort in kokend water. Helemaal zacht hoeft niet, de prei gaart straks verder door in de oven. .
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier, en plak de ontdooide plakjes bladerdeeg aan elkaar. Verdeel hierover de prei en brokkel de geitenkaas er overheen. Geef er royaal olijfolie overheen en strooi de verse of gedroogde tijm eroverheen
  3. Strooi wat peper, en eventueel wat extra zout, over de taart en schuif in de oven. Afbakken in circa 25 minuten.

    Tip: Lekker met een frisse, groene salade

« Terug naar: Recepten