Prei risotto uit de oven
Prei risotto uit de oven

Informatie

Hoofdingrediënt:
Prei - BIO -los
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk
Seizoen:
Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

· 1 el olijfolie
· 6 plakjes bacon (fijngesneden)
· 2 prei (fijngesneden)
· 250 gr risottorijst
· 700 ml groentebouillon (heet)
· 200 gr erwten
· 150 gr wortels (fijngesneden)
· 6 el geraspte oude kaas
· schil van 1 citroen

Eet risotto in het bijzijn van een Italiaan alleen met een vork! Traditioneel komen tijdens het eten van risotto geen messen of lepels bij kijken. Toch is risotto het lekkerst om uit een kom te lepelen in gezelschap met een wijntje terwijl de gure wind op de ramen tikt. 

Wanneer je de prei in de koelkast bewaard, blijft het tot wel drie weken goed. Daarbij kun je de groente invriezen, nadat je het van te voren kort hebt geblancheerd. Dan is de prei wel twaalf maanden houdbaar.

Prei risotto uit de oven

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een gietijzeren pan op het vuur en bak de spekjes 1 minuut lang, voeg de prei en wortels toe en bak 5 minuten of totdat de prei glazig wordt.

2. Giet de rijst erbij, verhit al roerende 1 minuut door. Voeg de bouillon toe, doe de deksel op de pan en plaats 25 minuten in de oven. Roer de risotto halverwege de tijd even een keer door. Wanneer het vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is, roer de erwtjes erdoorheen en plaats nog 3 minuten in de oven.

3. Haal de schotel eruit en meng de kaas en citroen rasp erdoorheen. Maak af met peper en zout naar smaak.

Buon appetito!


« Terug naar: Recepten