Preischotel met gorgonzola
Preischotel met gorgonzola

Informatie

Hoofdingrediënt:
Prei - BIO -los
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Prei
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Spaghetti koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. In een vergiet afgieten en direct afspoelen met koud water. Prei in ringen snijden en goed wassen. Boter smelten, prei erbij doen en

al roerend aan de kook brengen. Bouillon toevoegen en de prei 5 minuten laten smoren. Kookvocht afgieten en dit met de melk en de crème fraîche verwarmen. De verkruimelde gorgonzola erdoor roeren en zolang verwarmen tot de kaas gesmolten is. Op smaak brengen met zout en peper (let op want de kaas is ook al zout). Ovenvaste schaal beboteren en hierin de helft van de spaghetti doen, hierover een laag prei verdelen en de helft van de kaassaus erover schenken. Vervolgens een laag spaghetti, een laag prei en als laatste de schotel afdekken met kaassaus. De schotel in een voorverwarmde oven zetten voor 20 minuten op 200 graden.

 

Ingrediënten:

 

400 gr  spaghetti

11/2 kg prei

40 gr     boter

1 dl        bouillon

1 dl        melk

2 dl       crème fraîche

200 gr  gorgonzola

             boter om mee in te vetten

             zout/peper

Lekker met een stuk gebakken vis


« Terug naar: Recepten