Informatie
Bereidingswijze:
Spaghetti koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. In een vergiet afgieten en direct afspoelen met koud water. Prei in ringen snijden en goed wassen. Boter smelten, prei erbij doen en
al roerend aan de kook brengen. Bouillon toevoegen en de prei 5 minuten laten smoren. Kookvocht afgieten en dit met de melk en de crème fraîche verwarmen. De verkruimelde gorgonzola erdoor roeren en zolang verwarmen tot de kaas gesmolten is. Op smaak brengen met zout en peper (let op want de kaas is ook al zout). Ovenvaste schaal beboteren en hierin de helft van de spaghetti doen, hierover een laag prei verdelen en de helft van de kaassaus erover schenken. Vervolgens een laag spaghetti, een laag prei en als laatste de schotel afdekken met kaassaus. De schotel in een voorverwarmde oven zetten voor 20 minuten op 200 graden.
Ingrediënten:
400 gr spaghetti
11/2 kg prei
40 gr boter
1 dl bouillon
1 dl melk
2 dl crème fraîche
200 gr gorgonzola
boter om mee in te vetten
zout/peper
Lekker met een stuk gebakken vis
« Terug naar: Recepten