Preisoep met bleekselderij
Preisoep met bleekselderij

Informatie

Hoofdingrediënt:
Bleekselderij-BIO prei-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

  1. bereidingswijze:
  2. Snij de prei in ringen en was ze even goed. Snij de bleekselderij ook in stukjes.
  3. Neem een flinke soeppan en smelt de boter. Bak hier de prei en de bleekselderij in aan. Doe de tijmblaadjes erbij. Giet er dan de bouillon bij en kook het geheel voor 15-20 minuten door tot gaar. Je kunt de soep pureren zoals ik hier gedaan heb met een staafmixer of je kunt het natuurlijk ook zo eten.
  4. Snij de paddestoelen klein en bak deze samen met de spekjes apart in een koekenpan en serveer bij de soep.

  5. ingredienten:
  • 4 stuks prei
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 takjes tijm
  • 1 liter bouillon
  • 100 gr paddestoelen
  • 50 gr spekjes
  • klont boter om te bakken

« Terug naar: Recepten