Prinsessenbonen in katenspek
Informatie
Hoofdingrediënt:
Prinsessenbonen
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Princessebonen
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer
Bereidingswijze :
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min beetgaar. Giet af en meng de tijm erdoor. Verdeel de sperziebonen in gelijk aantal porties als plakjes spek. Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bundeltjes 4 min op een middelhoog vuur. Keer halverwege. Breng op smaak met peper.
Ingrediënten:
600 g prinsessenbonen
1 tl gedroogde tijm
12 plakjes katenspek
30 el olijfolie
« Terug naar: Recepten