Prinsessenbonen met spekjes
Prinsessenbonen met spekjes

Informatie

Hoofdingrediënt:
Prinsessenbonen
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Princessebonen
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Zomer, Herfst

Bereidingswijze:

Maak de prinsessenbonen schoon, snijd ze doormidden en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar. Giet de bonen af en bewaar een beetje kookvocht. Bak de spekreepjes krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier. Smelt de boter op een laag vuurtje, doe hier de bloem bij en laat het ca. 3 minuten garen. Voeg dan wat kookvocht van de bonen toe, zodat er een sausje ontstaat. Roer hier de prinsessenbonen en spekjes doorheen en breng het op smaak met peper.    

Ingrediënten voor 4 pers:
600 g prinsessenbonen
300 g spekreepjes
20 g boter
1 el bloem
½ el azijn
peper

Tip: serveren met een schnitzel en gekookte aardappelen






« Terug naar: Recepten