Informatie

Hoofdingrediënt:
Postelein-bio-los
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht, Hapjes
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Lente


  • knoflook 2 teentjes
  • pijnboompitten 6 el
  • geraspte parmezaan 6 el
  • olijfolie
  • raapstelen 160 g
  • optioneel peper en keltisch zeezout
Rooster de pijnboompitten in een koekepan goudbruin en laat ze afkoelen.

Neem een staafmixer en mix de afgekoelde pijnboompitten samen met de knoflookteentjes de geraspte kaas de gewassen en in stukjes gesneden raapstelen en de olijfolie tot een gladde massa. Voeg evt. naar smaak zout en peper toe

Lekker op bruschetta
Bij de pasta (pasta pesto en fetakaas)
Als extra garnering op gegrilde Halloumi kaas
Als dip voor je geroosterde aardappelen

Tip: je kunt aan deze pesto nog allerlei andere kruiden toevoegen zoals oregano of platte peterselie

« Terug naar: Recepten