Raapstelensoep met ei
Informatie
Hoofdingrediënt:
Raapstelen-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente
Bereidingswijze:
Kook de eieren in 6-7 minuten net hard. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
Verhit in een (soep)pan de boter. Bak de bosuitjes en aardappelblokjes in 2 minuten zacht. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten koken. Houd een paar raapstelen achter voor de garnering, snijd de rest grof.
Kook de gesneden raapstelen 3-4 minuten in de soep mee. Pel de eieren en snijd in plakjes. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in diepe borden en garneer met plakjes ei en de raapstelen. Lekker met toast en boter.Ingredienten:
2 eieren
3 bosuitjes
2 aardappelen (middelgroot)
25 gram boter
1 liter tuinkruiden bouillon
300 gram raapstelen
« Terug naar: Recepten