Informatie

Hoofdingrediënt:
Raapstelen-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer

  1. Bereidingswijze:
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Als je er de voorkeur aan geeft, kun je de rabarber schillen en de harde draden verwijderen. Zelf heb ik dit niet gedaan. Snijd de rabarber in gelijke stukjes.
  4. Pel en snipper de sjalot.
  5. Meng de sjalot, honing, rabarber en de bessensap in een ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Stoof de rabarber circa 25 minuten in de oven.
  6. Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  7. Verhit een koekepan pan en rooster de walnoten in circa 3 minuten goudbruin. Laat de walnoten een beetje afkoelen en hak de noten grof.
  8. Halveer de cherrytomaatjes.
  9. Was de waterkers en snijd grof door.
  10. Verbrokkel de geitenkaas.
  11. Meng in een grote kom de frambozenazijn, honing, mosterd, een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend de zonnebloemolie erbij. Roer de walnoten, tomaatjes, waterkers en de geitenkaas door de dressing.
  12. Verdeel de quinoa en de salade over borden en schep de rabarber op de quinoa.
  13. Ingrediënten:
  • 300 gram rabarber
  • 1 sjalot of ui
  • 2 eetlepels honing
  • 50 ml bessensap
  • 200 gram quinoa
  • Voor de salade

    1. 100 gram walnoten
    2. 250 gram cherrytomaatjes
    3. 2 bosjes waterkers, ca 100 gram
    4. 125-200 gram geitenkaas
    5. 20 ml frambozenazijn
    6. 1 eetlepel gladde mosterd
    7. 1 eetlepel honing
    8. 60 ml zonnebloemolie
    9. zout en peper

    « Terug naar: Recepten