Informatie
Bereidingswijze:
Schil en snijd de ui, knoflook en aardappels klein. Verhit dan wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig begint te worden. Voeg dan de aardappelblokjes toe en bak het geheel nog een minuut of twee. Blus het geheel vervolgens af met de witte wijn. Laat de wijn dan verdampen, zodat de alcohol verdwenen is en voeg de bouillon toe. Laat de soep dan ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur.
Schil ondertussen de rammenas en snijd deze in dunne plakjes. Voeg de plakjes rammenas toe aan de soep en breng de soep op smaak met wat peper en zout. Laat de soep nog een minuut of 5 zachtjes koken. Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
Voeg dan de room toe en zet de soep weer
op het vuur. Laat de soep dan langzaam weer warm worden. Let wel op, aangezien
de room al toegevoegd is mag de soep niet meer gaan koken. Verdeel de soep
vervolgens over vier borden. Garneer de soep met enkele plakjes rammenas en wat
vers gehakte bieslook.
Ingrediënten:
1 ui
2 tenen knoflook
300 g bloemige aardappels
300 g rammenas
2 el olijfolie
125 ml witte wijn
1 l kippenbouillon (van tablet)
200 ml slagroom
verse bieslook
peper en zout
« Terug naar: Recepten