Risotto met pastinaak
Informatie
Hoofdingrediënt:
Pastinaak-Bio
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Schil de pastinaak en de peen en snijd deze in stukjes van 1x1 cm. Snijd de kruiden fijn. Snipper de ui, smelt de boter in een ruime pan en voeg de kruiden toe. Voeg na 1 minuut de risottorijst toe en bak deze 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Blus het af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 25 minuten. Kook ondertussen de pastinaak en peen 6 min in ruim water met zout. Giet daarna de pastinaak en peen af en voeg deze de laatste 4 min van de kooktijd toe aan de risotto. Rasp de kaas en snijd de ham in reepjes. Neem de pan van het vuur en roer de ham en de helft van de kaas erdoor. Breng het op smaak met peper en eventueel zout.Ingrediënten voor 4 pers:
250 g pastinaak
250 g winterpeen
10 g Italiaanse kruidenmix
1 ui
30 g boter
250 g risotto rijst
125 ml droge witte wijn
875 ml warme paddenstoelenbouillon
75 g Parmezaanse kaas
50 g Parmaham
« Terug naar: Recepten