Informatie
Bereidingswijze:
Plaats de bieten in een pan en vul deze met genoeg water om ze te bedekken. Breng de bieten aan de kook, laat ze ongeveer 20 tot 30 minuten koken totdat ze gaar zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen en snijd ze in blokjes. Terwijl de rode bieten koken doe je de walnoten in een koekenpan op een medium-laag vuur. Verwarm deze tot ze warm en verkleurd zijn en roer er dan de ahornsiroop door. Bak ze en roer tot alles gelijkmatig bedenkt is. Haal dan de walnoten van het vuur en zet ze apart om af te koelen. Meng in een kleine kom het sinaasappelsap, de balsamico-azijn en olijfolie tot een dressing. Leg een grote portie sla op elk van de 4 borden, verdeel de walnoten en strooi deze over de sla. Verdeel gelijke hoeveelheden rode biet over de sla en bedek het met stukjes geitenkaas. Besprenkel elk bord met wat dressing.
Ingrediënten voor 4 personen:
4 middelgrote bieten, geschrobd, geschild en doormidden gesneden
5 el gehakte walnoten
3 el ahornsiroop
300 g gemengde sla
125 ml vers geperste jus d'orange
60 ml balsamico azijn
125 ml extra vergine olijfolie
60 g geitenkaas (fete a chevre)
« Terug naar: Recepten