Rode kool
Rode kool

Informatie

Hoofdingrediënt:
Rode kool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Rode kool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Snijd de rode kool fijn nadat je de kern hebt verwijderd. Fruit de gesnipperde ui aan in de boter zonder te laten kleuren. Voeg vervolgens de kool met de rozijnen, zout, peper, laurierblaadjes en kruidnagels in ongeveer 11/2 dl rode wijn toe en laat ca. 30 minuten stoven in een afgedekte pan.

Klop de zure room los met het kaneelpoeder en roer dit eronder voor het serveren.

Ingrediënten:

500 g rode kool
1 ui
80 g rozijnen
4
0 g boter
1
1/2 dl rode wijn
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
1
25 g zure room
1/2 tl   kaneelpoeder

Tip: Serveer met gekookte aardappelen en konijn in het zuur


« Terug naar: Recepten