Rode kool met prei
Informatie
Hoofdingrediënt:
Rode kool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Rode kool
Vegetarisch:
Ja
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Snijd de prei in smalle reepjes en verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de rodekool doormidden, verwijder de stronk en snijd vervolgens de kool in fijne reepjes. Zet de rodekool op in een pan met een bodempje water en laat het ca. 8 minuten koken. Voeg de prei en de gesnipperde ui erbij en laat het nog 5 minuten koken. Giet het af en voeg vervolgens de kruidenazijn, de boter en de zout en peper toe. Laat het nog twee minuten stoven.
Ingrediënten voor 4 pers:
1 rode kool
400 g prei
1 ui
2 tl kruidenazijn
30 g boter
zout / peper
Tip: Serveren met aardappelpuree en stoofvlees
« Terug naar: Recepten