Rode kool met sinaasappel en kaneel
Informatie
Hoofdingrediënt:
Rode kool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Rode kool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Snijd de kool in fijne reepjes nadat de witte kern verwijderd is.
Snijd de kool in fijne reepjes nadat de witte kern verwijderd is.
Rasp de schil van één van de sinaasappels. Kook de rodekool
in een pan met het sap van twee sinaasappels, 1 limoen, de rasp
van de sinaasappel en het laurierblad. Je kunt eventueel ook
nog een kaneelstokje toevoegen. Als er te weinig vocht is kun
je een beetje water toevoegen. Laat de kool ca. 30 minuten
koken totdat hij gaar is (afhankelijk van hoe dik de kool
gesneden is). Voeg de laatste vijf minuten de appelblokjes toe.
Giet het vocht af, als dit nog niet helemaal verdampt is. Breng het op smaak met peper en zout.
Ingredienten:
Ingredienten:
1 rodekool
2 sinaasappels
1 limoen
1 laurierblad
1 appel
1 tl kaneelpoeder
zout / peper
« Terug naar: Recepten