Bereidingswijze:
Snijd de kool in fijne reepjes nadat de witte kern verwijderd is. Rasp de
schil van één van de sinaasappels. Kook de rodekool in een pan met het sap
van twee sinaasappels, 1 limoen, de rasp van de sinaasappel en het
laurierblad. Je kunt eventueel ook nog een kaneelstokje toevoegen. Als er te
weinig vocht is kun je een beetje water toevoegen. Laat de kool ca. 30
minuten koken totdat hij gaar is (afhankelijk van hoe dik de kool gesneden
is). Voeg de laatste vijf minuten de appelblokjes toe. Giet het vocht af, als
dit nog niet helemaal verdampt is. Breng het op smaak met zout en peper. Ingrediënten voor 4 personen:
1 rodekool
2 sinaasappels
1 limoen
1 laurierblad
1 appel
1 tl kaneelpoeder zout / peper
Tip: serveren
met aardappelpuree en konijn
|