Rodekool met sinaasappel en kaneel
Rodekool met sinaasappel en kaneel

Informatie

Hoofdingrediënt:
Rode kool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Rode kool
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

Bereidingswijze:
Snijd de kool in fijne reepjes nadat de witte kern verwijderd is. Rasp de schil van één van de sinaasappels. Kook de rodekool in een pan met het sap van twee sinaasappels, 1 limoen, de rasp van de sinaasappel en het laurierblad. Je kunt eventueel ook nog een kaneelstokje toevoegen. Als er te weinig vocht is kun je een beetje water toevoegen. Laat de kool ca. 30 minuten koken totdat hij gaar is (afhankelijk van hoe dik de kool gesneden is). Voeg de laatste vijf minuten de appelblokjes toe. Giet het vocht af, als dit nog niet helemaal verdampt is. Breng het op smaak met zout en peper.  

Ingrediënten voor 4 personen:
1 rodekool
2 sinaasappels
1 limoen
1 laurierblad
1 appel
1 tl kaneelpoeder
zout / peper

Tip: serveren met aardappelpuree en konijn


« Terug naar: Recepten