Informatie
Ingrediënten
Het toevoegen van citroensap aan rode kool zorgt ervoor dat chemische processen in werking komen, waardoor de kool roder en feller van kleur wordt. Dit gebeurt ook door het toevoegen van bijvoorbeeld azijn.
Rode kool kun je twee maanden in de koelkast bewaren.
Rodekool soep
Bereidingswijze:
1. Fruit de gesnipperde ui aan in de olie en voeg vervolgens de fijn gehakte knoflook toe. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en haal de harde kern eruit.
2. Snijd de rode kool vervolgens in fijne reepjes en doe deze in de pan bij de overige ingrediënten. Voeg de kruiden toe en schenk de bouillon erop.
3.Laat de soep op matig vuur trekken totdat de kool gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Eventueel kun je sap van de citroen toevoegen. Voeg op het laatst een lepel zure room toe
500 gram rode kool
1 l bouillon
1 ui
1 teentje knoflook
1 el olie
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
1/2 citroen voor sap
125g zure room
« Terug naar: Recepten