Rodekool stamppot uit de oven
Rodekool stamppot uit de oven

Informatie

Hoofdingrediënt:
Rode kool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Rode kool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Bereidingswijze:



450 g verse rode kool
500 g bataat (zoete aardappel)
2 uien, in ringen
1 appel, geschild en in plakjes
Geraspte geitenkaas (optioneel)
Kaneel
Kokosolie

Ingrediënten:

snijd de rode kool in reepjes en doe in een pan.
Schil de bataat en snijd deze in blokjes. Voeg de blokjes 10 minuten bij de kool in de pan.

Voeg net voldoende water toe en laat het op een laag vuur ongeveer 30 minuten zachtjes koken zodat het niet droog kookt.

Verwarm de oven op 200 ºC
Snijd de uien in ringen en bak deze in een koekenpan.
Schil en snijd de appel in plakjes.

Giet wanneer de rode kool en bataat gaar is het water af en mix of stamp de rode kool en bataat grof, zodat beide nog van elkaar te onderscheiden blijven.
Stort de stamppot in een ingevette ovenschaal en verdeel de gebakken uien over de stamppot.
Verdeel hierover de appelschijven, druk ze lichtjes aan en bestuif met een klein beetje kaneel naar smaak.
Optioneel: Gratineer met de geraspte geitenkaas.
Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven.




« Terug naar: Recepten