Rodekool zoals bij onze zuiderburen
Rodekool zoals bij onze zuiderburen

Informatie

Hoofdingrediënt:
Rode kool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Rode kool
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een pan en voeg hier de rodekool, kruidnagels, kaneel, zout en peper aan toe. Schenk er water bij, totdat de rodekool net onder water staat en kook de rodekool in ca. 30 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de in blokjes gesneden appel toe. Giet de rodekool af en roer er de stroop, bruine suiker en het donker bier onder. Verwarm de rodekool goed door.   

Ingrediënten voor 4 pers.:

1 rodekool (ca. 800 g, gesneden)
2 appels (friszuur)
50 g boter
1 el stroop
1 el bruine suiker
100 ml donker bier
½ tl kaneelpoeder
3 kruidnagel
zout/ peper

Tip: serveren met aardappelpuree en stoofvlees

« Terug naar: Recepten