Informatie
Hoofdingrediënt:
Paksoi-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Seizoen:
Zomer, Herfst
Ingrediënten
· Paksoi
· Rode peper
· Gember
· Knoflook
- 300 g paksoi
- ½ eetlepel arachideolie
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1½ cm gemberwortel, fijngehakt
- 2 rode pepers, zonder zaadjes, in heel dunne reepjes
2 eetlepels sojasaus
Haal de bladeren van de paksoi van elkaar en snijd ze in de lengte door. Als je babypaksoi gebruikt, snijd je de kropjes alleen in de lengte doormidden.
Verhit de olie in een wok tot die heel heet is. Voeg de knoflook, gember en peper toe en roerbak ongeveer 10 seconden, voeg dan de paksoi toe en bak totdat de bladeren bijna helemaal zacht zijn. Let goed op dat de knoflook niet verbrandt, dat gebeurt vrij snel.
Voeg de sojasaus toe en roer door zodat de paksoi met de saus bedekt is. Serveer direct.
« Terug naar: Recepten