Romanesco met boter en ei
Informatie
Hoofdingrediënt:
Romanesco-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Bloemkool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer
Bereidingswijze:
Kook de romanesco (in zijn geheel) in water met zout in 12 minuten beetgaar. Kook ondertussen ook de eieren 8 minuten, pel ze en snijd of prak ze fijn. Was en snijd de peterselie en smelt de boter op een laag vuur. Haal de romanesco met een schuimspaan uit het water en leg deze op een schaal. Schenk de gesmolten boter erover en bestrooi de romanesco met ei en peterselie. Maal er tenslotte wat peper uit de molen over.
Ingredienten:
1 kg romanesco
6 eieren
50 gram roomboter
flinke hand peterselie
peper en zout
Tip:
Lekker met kaas en paranoten
« Terug naar: Recepten