Romeinse salade
Romeinse salade

Informatie

Hoofdingrediënt:
Romeinse sla-IO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Romeinse sla
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer, Herfst

Ingrediënten

· 2 kroppen Romeinse sla
· 2 el yoghurt
· 1/2 citroen (sap)
· 1 teentje knoflook
· 4 tomaten
· 40 g Parmezaanse kaas
· 3 el mayonaise
· 1 tl mosterd
· 1 rode ui
· 4 gekookte eieren

Bewaar de Romeinse sla in een open verpakking in de koelkast. Je kunt het dan zo'n twee tot drie dagen bewaren. Deze sla kun je beter scheuren dan snijden, omdat het dan lekker knapperig blijft.

Romeinse salade
Bereidingswijze:

1. Was de romeinse sla en snijd deze in grove stukken. Snijd de tomaten in blokjes ,de gekookte eieren in kwarten en de rode ui in halve ringen. 

2. Maak van de overige ingrediënten een dressing en meng alles goed door elkaar. 

Eet smakelijk!

« Terug naar: Recepten