Romige knolselderijsoep met verrassingen
Informatie
Hoofdingrediënt:
Knolselderij-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
2 teentjes knoflook
1 ui
750 g knolselderij
kokosvet
750 ml (botten)bouillon
verse peper en Keltisch zeezout
peterselie of selderij
Voor de verrassingen:
200 g spekjes
200 g knolselderij
200 g wortel
200 g champignons of paddenstoelen
1 appel
roomboter (om in te bakken)
2 eieren, gekookt
100 ml slagroom
bereidingswijze:
- Voor de soep: Maak de knoflook, ui en knolselderij schoon.
- Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de knolselderij in blokjes.
- Smelt het kokosvet en smoor hierin de ui, knoflook en knolselderij. Roerbak de groenten totdat de knolselderij lichtbruin en beetgaar is.
- Voeg de (botten)bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes pruttelen totdat de knolselderij goed gaar is. Pureer de soep dan met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met verse peper, Keltisch zeezout en de peterselie of selderij.
- Voor de verrassingen:
- Bak de spekjes in een (braad)pan tot ze lekker krokant zijn. Haal ze uit de pan en doe ze in een kommetje.
- Maak ondertussen de knolselderij en wortel schoon en snijd deze in juliennereepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Roerbak elke groente afzonderlijk in wat spekvet en/of kokosvet tot ze goudbruin en beetgaar zijn. Doe elke groente in een apart kommetje.
- Haal het klokkenhuis uit de appel en snijd de appel in stukjes. Bak de appel in wat roomboter tot deze goudbruin en gaar zijn. Doe ze in een kommetje.
- Pel de eieren en snijd deze in stukjes. Doe ze in een kommetje.
- Klop de slagroom lobbig en doe deze ook over in een kommetje.
- Schep wat spekjes, groenten, appel en ei uit de kommetjes in een soepkom en schenk daar de knolselderijsoep over. Serveer met een flinke klodder slagroom.
« Terug naar: Recepten