Romige knolselderijsoep met verrassingen
Romige knolselderijsoep met verrassingen

Informatie

Hoofdingrediënt:
Knolselderij-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 750 g knolselderij

  • kokosvet

  • 750 ml (botten)bouillon

  • verse peper en Keltisch zeezout

  • peterselie of selderij

  • Voor de verrassingen:

  • 200 g spekjes

  • 200 g knolselderij

  • 200 g wortel

  • 200 g champignons of paddenstoelen

  • 1 appel

  • roomboter (om in te bakken)

  • 2 eieren, gekookt

  • 100 ml slagroom

bereidingswijze:
  • Voor de soep: Maak de knoflook, ui en knolselderij schoon.
  • Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de knolselderij in blokjes.
  • Smelt het kokosvet en smoor hierin de ui, knoflook en knolselderij. Roerbak de groenten totdat de knolselderij lichtbruin en beetgaar is.
  • Voeg de (botten)bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes pruttelen totdat de knolselderij goed gaar is. Pureer de soep dan met een staafmixer.
  • Breng de soep op smaak met verse peper, Keltisch zeezout en de peterselie of selderij.
  • Voor de verrassingen:
  • Bak de spekjes in een (braad)pan tot ze lekker krokant zijn. Haal ze uit de pan en doe ze in een kommetje.
  • Maak ondertussen de knolselderij en wortel schoon en snijd deze in juliennereepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Roerbak elke groente afzonderlijk in wat spekvet en/of kokosvet tot ze goudbruin en beetgaar zijn. Doe elke groente in een apart kommetje.
  • Haal het klokkenhuis uit de appel en snijd de appel in stukjes. Bak de appel in wat roomboter tot deze goudbruin en gaar zijn. Doe ze in een kommetje.
  • Pel de eieren en snijd deze in stukjes. Doe ze in een kommetje.
  • Klop de slagroom lobbig en doe deze ook over in een kommetje.
  • Schep wat spekjes, groenten, appel en ei uit de kommetjes in een soepkom en schenk daar de knolselderijsoep over. Serveer met een flinke klodder slagroom.

« Terug naar: Recepten