Rucolasalade met gerookte kip
Informatie
Hoofdingrediënt:
Rucola bio
Personen:
4 personen
Categorie:
Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer
Voorbereiding: snijd de komkommer en tomaat in stukjes.Schil de avocado's, ontdoe ze van hun pitten en snijd ze in plakjes.
Bereidingswijze: Roer de yoghurt en de mayonaise door elkaar. Voeg pesto toe naar smaak. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Verdeel de sla, komkommer, tomaat, avocado en rucola over de borden of serveer het in een grote saladeschaal. Vermeng de sla met de dressing. Strooi er, indien gewenst,de pijnboompitjes over.
Ingrediënten:
600 g rucola
3 dl yoghurt
3 el mayonaise
pesto
400 g gerookte kipfilet
3 rijpe avocado's
4 tomaten
1 komkommer
zout/peper
Een handje geroosterde pijnboompitten.
Tip: voor een vegetarische variant kun je de kip vervangen door gerookte tofu.
« Terug naar: Recepten