Rucolasalade met komkommer en parmezaan
Rucolasalade met komkommer en parmezaan

Informatie

Hoofdingrediënt:
Personen:
4 personen
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Lente

Bereidingswijze:

Rasp de komkommer boven een kom met een fijne rasp. Roer er een snuf zout en peper door. Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop er een gladde massa van. Schep de rucola door de komkommer en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Besprenkel de salade royaal met de dressing en schik er de plakjes radijs over. 

Ingrediënten:
300 gr. rucola
1 komkommer
1 stuk Parmezaanse kaas
1 handje radijsjes schoongemaakt en in plakjes

dressing:

5 eetlepels olijfolie
3 eetlepels rode wijnazijn
2 theelepels ( dyon)mosterd
2 theelepels suiker of honing

Tip: serveer deze salade bij een barbecue of met gepofte aardappels


« Terug naar: Recepten