Salade van radicchio
Informatie
Hoofdingrediënt:
Radicchio-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer
Bereidingswijze:
Verhit in een steelpan de olijfolie en bak de spekblokjes zachtjes knapperig bruin. Snijd intussen de krop radicchio eerst in vieren en dan in repen.
Scheur de rucola in stukken. Schep in een schaal de radicchio en de rucola luchtig door elkaar. Schep de ui, knoflook en de tijm door de uitgebakken spekjes en bak ze heel even mee.
Roer de balsamicoazijn erdoor en schep de dressing met spekjes over de radicchio. Maal er royaal peper boven.
Ingrediënten:
4 el olijfolie
150g pancetta of magere spekblokjes
1 krop radicchio
50g rucola
1 ui gesnipperd
2 tn knoflook, fijngehakt
4 tl verse tijmblaadjes
3 el balsamicoazijn
versgemalen peper
« Terug naar: Recepten