Informatie

Hoofdingrediënt:
Savooie kool-BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Savooie kool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gemakkelijk
Seizoen:
Winter

Ingrediënten

· Savooie kool 1100 gr
· 250g spekjes bio
· 2 tenen knoflook bio
· 4 eieren bio
· 100 gr pecorino
· 100 gr parmezaanse kaas

1 savooiekool (ca. 1100 g)

250 g spekjes

2 tenen knoflook, geperst

4 eieren

100 g geraspte Pecorino

100 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Instructies

Snijd de kool in dunne reepjes.

Verhit een anti-aanbak-pan en bak de spekjes tot ze knapperig beginnen te worden. 

Voeg de knoflook toe en roer even door.

Doe de kool erbij, roer een paar keer goed door, zet het vuur laag en doe het deksel op de pan.

Laat koken (af en toe doorroeren) tot de kool zacht wordt, maar nog wel een beetje ‘bite’ heeft (afhankelijk ook van je eigen smaak).

De eieren wat loskloppen en met de kazen mengen.

Haal de kool van het vuur en meng snel het kaas-ei-mengsel erdoor.

De spekjes en de kaas zijn al zout genoeg, maar je zou eventueel nog wat versgemalen zwarte peper toe kunnen voegen.





« Terug naar: Recepten