Schorseneren zoals oma ze maakte
Schorseneren zoals oma ze maakte

Informatie

Hoofdingrediënt:
Schorseneren-Bio
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Schorseneren
Vegetarisch:
Ja
Seizoen:
Lente, Winter

Bereidingswijze:

Was de schorseneren goed af en schil ze met een dunschiller (je kunt het beste latex handschoenen aandoen, omdat het sap uit de schorseneren erg plakt). Snijd de schorseneren in gelijke stukken en leg ze vervolgens in citroen- of azijnwater om verkleuren tegen te gaan. Kook de schorseneren ca. 20 minuten in ½ melk en ½ water, totdat ze beetgaar zijn. Je kunt ook alleen melk nemen en deze gebruiken voor de saus, maar let dan wel op dat deze niet overkookt.

Smelt voor de saus de boter (niet laten kleuren), voeg de bloem toe en zorg dat er een balletje ontstaat. Laat dit ca. 2 minuten garen en voeg hierna de melk toe, totdat er een gladde saus ontstaat. Breng het op smaak met de kruiden en voeg hier de afgegoten schorseneren aan toe.

Ingrediënten:

500 g schorseneren
5 dl melk
5 dl water
½ citroen of scheutje azijn

Saus:

30 g boter
40 g bloem
7 dl melk
zout/peper/nootmuskaat 


« Terug naar: Recepten