Schorsenerensalade
Schorsenerensalade

Informatie

Hoofdingrediënt:
Schorseneren-Bio
Personen:
4 personen
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Schorseneren
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Lente, Winter

Bereidingswijze:

Boen de schorseneren schoon en schil ze onder stromend water (let op: handschoenen aan doen, want bij het schillen van schorseneren komt er een kleverig sap vrij wat bruine kleverige vlekken maakt op je handen).  Leg de schorseneren, zodra ze geschild zijn in water met citroensap op azijn. Snijdt de schorseneren in stukken van zo’n 5 cm en kook ze, met een scheut melk (zodat ze mooi wit en sappig blijven), in ca. 10 minuten beetgaar. Giet de schorseneren af, spoel ze met koud water af en laat het goed uitlekken. Meng alle ingrediënten voor de dressing en meng dit in een kom met de schorseneren, gewassen veldsla, hamreepjes en de in kwarten gesneden hard gekookte eieren.     


Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg schorseneren
150 g veldsla
150 g hamreepjes
2 eieren

Dressing:

1 el citroensap
1 tl citroenrasp
1 el gehakte basilicum
1 tl grove mosterd
3 el olijfolie

 

Tip: lekker als voorgerecht of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd (dan kun je de hamreepjes eventueel ook weglaten) 



« Terug naar: Recepten