Informatie

Hoofdingrediënt:
Groenselderij-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een ovenschaal lichtjes in.

  2. Verwarm de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin zachtjes de ui.

  3. Voeg spekjes toe en bak deze uit.

  4. Voeg tomatenpuree, wortel en bleekselderij toe en roerbak deze een paar minuutjes tot de groenten zacht beginnen te worden.

  5. Voeg gehakt toe, breng op smaak met peper, zout, paprika, tijm en rozemarijn en bak het gehakt rul.

  6. Giet de kippenbouillon in de pan en laat het net zo lang sudderen tot de helft hiervan verdampt is.

  7. Doe de gestoomde bloemkool samen met de olijfolie in een keukenmachine en blend tot je een smeuïge puree hebt.

  8. Doe het gehaktmengsel in de ovenschaal en dek dit af met een laagje bloemkoolpuree.

  9. Bak ongeveer 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is (eventueel kan de deze de afsluitend nog een paar minuutjes onder de grill).

Ingrediënten:

2 el Kokosolie

  • 1 Ui gesnipperd
  • 125 gr Spekblokjes
  • 2 el Tomatenpuree
  • 1 Wortel in blokjes
  • 2 stengels Bleekselderij in blokjes
  • 300 gr Rundergehakt
  • naar smaak Keltisch gehakt
  • naar smaak Versgemalen peper
  • 0,5 tl Paprikapoeder
  • 0,5 tl Tijm
  • 0,5 tl Rozemarijn
  • 250 ml Kippenbouillon
  • 1 Bloemkool in roosjes en gestoomt
  • 2 el Olijfolie

  • « Terug naar: Recepten