Informatie

Hoofdingrediënt:
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

ingredienten:
4 pitabroodjes of turks brood
800 gr oesterzwammen
shoarmakruiden, naar smaak
2 flinke tenen knoflook, uitgeperst
6 eetlepels olijfolie, plus extra om te bakken
wat sla en dunne plakjes radijs
sausje:
6 eetlepels Griekse / volle yoghurt
4 el. mayonaise
2 eetlepels fijngehakte bieslook
sap van halve limoen
zout

Bereidingswijze:
Saus:
simpel , meng alles en zet uurtje koel weg zodat alles goed intrekt af en toe roeren
scheur de oesterzwammen aan reepjes , meng met de ingredienten en doe alles in een bakje, laat marineren voor een uur , niet koel leggen.
bak nu op laag vuur eerst totdat het vocht er uit is , zet daarna hoger en bak krokant , zorg dat je met een spatel ook even goed het aanbaksel van de bodem mee neemt ( lekker ! )
verwarm brood volgens verpakking , vul naar behoefte met wat sla , dan paddenstoelen en wat radijs plakjes .
saus er op en klaar!

« Terug naar: Recepten