Siberische Yaconsoep
Informatie
Hoofdingrediënt:
Yacon-BIO-los
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Versnipper de ui en look en snijd de yacon in blokjes. Verwarm een pan met olijfolie. Stoof de ui en look samen met de yacon tot ze een klein beetje goudbruin worden. Voeg de bouillon toe. Laat koken tot de yacon gaar is (minstens een half uur ). Met de mixer glad mixen en eventueel water toevoegen als de soep te dik is. Voeg wat room toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Lekker met croutons en verse peterselie.
Ingrediënten:
500 gr. Yacon
1 ui
2 tn knoflook
1 l groentebouillon
80 ml (soja)room
1 tl nootmuskaat
olijfolie
peper/zout
Klik hier voor meer informatie over Yacon.
« Terug naar: Recepten