Slasoep
Informatie
Hoofdingrediënt:
courgette-BIO
Eikenbladsla-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Kropsla
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst
Snijd de courgette in kleine stukjes en fruit deze met de uienblokjes aan in de boter. Als dit gaar is, voeg je de kippenbouillon toe en breng je het geheel aan de kook. Voeg de gewassen sla toe en laat het 5 minuten mee trekken. Vervolgens het geheel met de staafmixer tot een gladde soep pureren.
Je kunt eventueel nog een lepel room in elke kop toevoegen.
! Lekker met broodcroutons of een kaasstengel
Ingrediënten:
- 1 krop sla
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 l kippenbouillon
- 30 gr boter
« Terug naar: Recepten