
Informatie
Snijbiet, heerlijk! Een voorjaarsgroente vol met vitamientjes, ijzer en smaak! Voor een heerlijke en snelle salade met bite ben je met dit recept in een mum van tijd klaar.
Ingrediënten:
200gram chamignons in kwartjes gesenden
1 el honing
3 el extra vierge olijfolie
2 tl zout
2 el wijn azijn / een scheut droge witte wijn of rosé.
300 gram snijbiet (gewassen)
2 eieren gekookt
Optioneel:
pijnboompitten, croutons, daslook bloemen, spekjes, gerookt makreel en/of geschaafde parmezaan.
Bereidingswijze:
Pak een grote slakom. Meng hierin de honing, olie, zout en het azijn om de dressing te maken. Was en snij de snijbiet (zit, natuurlijk in de naam) in grove stukken. Doe in de kom en meng door elkaar. Eventueel kan je de nerven een beetje kneuzen door ze te vouwen.
Doe een laagje olie in een koekenpan. Bak de uien en champignons totdat ze goudkleurig zijn. Haal van het vuur. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Pel de eieren en snijd ze in plakken.
Leg de snijbiet op een groot bord. Leg de champignons en uien hier overheen en serveer af met ei.
Geniet van deze overheerlijke People's Farm salade, kraakvers van ons land rechtstreeks bij jullie op tafel!
« Terug naar: Recepten