Snijbonen met spekjes
Informatie
Hoofdingrediënt:
Snijbonen-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Snijboon
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Zomer
Bereidingswijze:
Maak de snijbonen schoon, snijd ze fijn en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar. Giet ze af en bewaar een beetje kookvocht. Bak de spekreepjes krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier. Smelt de boter op een laag vuurtje en doe hier de bloem bij. Laat dit ca. 3 minuten garen en doe er dan wat kookvocht van de bonen bij, zodat er een sausje ontstaat. Roer hier de snijbonen en spekjes doorheen. Breng het op smaak met peper.
Ingrediënten voor 4 pers:
600 g snijbonen
300 g spekreepjes
20 g boter
1 el bloem
½ el azijn
peper
Tip:
-Serveer hier een schnitzel
bij en gekookte aardappelen
« Terug naar: Recepten