Informatie
Nodig voor 4 personen:
6 à 8 meiraapjes (niet al te grote)
1 middelgrote ui
2 knoflooktenen
1200 ml groentebouillon
100 gram doperwten
beetje boter
zout & peper
Snipper de ui en fruit het met wat boter. Snijd de meiraapjes, schillen hoeft niet. Doe bij de ui en fruit rustig even mee, samen met de gehakte knoflook plus wat zout en peper. Doe ook de doperwten erbij. Giet de hete bouillon erbij en laat met deksel op de pan een kwartier sudderen tot de rapen en erwten bijna gaar zijn.
Pureer de soep in de blender, voeg eventueel een scheut slagroom toe om hem mooi romig en schuimig te maken.
Lekker erbij zijn Knoflokige croutons: Gewoon even twee gepelde en geplette knoflooktenen een paar minuten laten trekken in een koekenpannetje met een ferme scheut olijfolie op laag vuur. Knoflook eruithalen en weggooien, nu heb je geurige olie zonder straks verbrande knoflookpuntjes. Oudbakken brood in dobbelsteentjes snijden en op hoog vuur al omscheppend bakken in de olie. Uit laten lekken op keukenpapier.
« Terug naar: Recepten