Informatie
Blancheer de
spinazie ca. 1-2 minuten, laat ze goed uitlekken en hak ze grof. Meng alles in
een kom onder elkaar. Bestrijk een
vel filodeeg met olie en leg in een vuur vaste vorm (23 cm) laat het over de
rand hangen. Leg hier nog 3-4 vellen op; leg ze steeds schuin op het vorige vel
en bestrijk ze met veel olie.
Schep de
vulling op het deeg. Vouw de overhangende randen over de taart. Bestrijk nog
een vel aan weerszijden met olijfolie en verfrommel het een beetje en leg het
boven op de taart. Bestrijk de
taart met olijfolie. Sprenkel er wat water over, zodat de randen niet
omkrullen.
Bak de taart in ca. 40 minuten op 190ºC in de oven.
Ingrediënten:
- 1 kg verse spinazie
- 4 gehakte lente uitjes
- 300 g feta (verkruimeld)
- 2 eieren (los geklopt)
- bladpeterselie
- 1 el verse dille
- ca. 5 vellen filodeeg
- 11/2 dl olijfolie
- peper
« Terug naar: Recepten